Resident Evil The Final Chapter (2016) 4K Ultra HD Blu-ray -arvostelu

Arvostelussa maineikkaan, niin hyvässä kuin pahassakin, Paul W.S. Andersonin viimeisen Resident Evil -elokuvan 4K Ultra HD Blu-ray. Tämä on pohjoismainen julkaisu ja sisältää Ultra HD -version lisäksi elokuvan myös tavallisella 1080p Blu-raylla, niinkuin niillä on vielä tässä kohtaa tapana.

Läpinäkyvyyden nimissä täytyy jälleen mainita, että en omista vielä HDR (High Dynamic Range) ominaisuudella varustettua televisiota enkä 4K UHD Blu-ray -soitinta, joten tämä arvostelu keskittyy julkaisun 1080p Blu-ray osuuden sisältöön, joka käsittää siis kaiken muun paitsi itse elokuvna 4K UHD -version.

Tekniset tiedot

Elokuva (elokuva IMDb:ssä)

 • Formaatti: 4K UHD Blu-ray ja Blu-ray
 • Levyjen lukumäärä: 2
 • Kuva resoluutio: 2160p HDR10 (High Dynamic Range) ja 1080p teräväpiirto
 • Koodekki: 4K UHD Blu-ray: HEVC (H.265) Blu-ray: AVC MPEG-4 (H.264)
 • Kuvasuhde: 2.40:1 molemmissa
 • Ääni: 4K UHD Blu-ray: Englanti Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1 yhteensopiva), Tsekki, Ranska, Unkari, Italia, Puola (VO), Portugali, Venäjä, Espanja, Thai ja Turkki Dolby Digital 5.1 Blu-ray: Englanti DTS-HD Master Audio 7.1 ja Italia DTS-HD Master Audio 5.1
 • Tekstityksen kielet: 4K UHD Blu-ray: Ruotsi, Norja, Tanksa, Suomi, Englanti, Englanti SDH, Arabia, Kiina, Kiina (yksinkertaistettu), Tsekki, Hollanti, Eesti, Ranska, Kreikka, Italia, Korea, Latvia, Liettua, Puola, Portugali, Romania, Venäjä, Slovakia, Espanja, Thai ja Turkki Blu-ray: Englanti, Englanti kuulovammaisille, Tanska, Hollanti/Alankomaat, Suomi, Italia, Norja, Puola ja Ruotsi.
 • Päävalikko: 4K UHD BD: Kyllä Blu-ray:Kyllä
 • Chaptereiden määrä: 4K UDH BD: 16 Blu-ray: 16
 • Alue: A/B/C
 • Julkaisun vuosi: 2017
 • Studio: Constantin Films, Sony Pictures Home Entertainment
 • Painos: Pohjoismainen 4K UHD: EU1-83295-UHD BD: NO-83295-BDU

Extrat

 • Kuva resoluutio: Teräväpiirto
 • Kuvasuhde: 16:9 laajakuva
 • Ääni: Englanti (sisältää myös muita kieliä) Dolby Digital 2.0
 • Tekstityksen kielet: Englanti (Englanti integroitu kuvaan kun puhutaan muuta kuin englantia), Hollanti ja Italia
Tämä on ensimmäinen 4K Ultra HD Blu-ray jonka omistan, joka on todella halvalla tuotetun oloinen. Tämä julkaisu ei sisällä pahvista slipsleeviä muovikotelon päälle vedettäväksi. Mukana tulee kuitenkin vielä myös tavallinen Full HD Blu-ray.

Elokuva

Itse elokuva on siis tavallisella Blu-raylla täyden teräväpiirron (Full HD) 1080p kuva joka on kuvasuhteeltaan anamorfinen 16:9 2.40:1 eli siinä esiintyy 16:9 televisiolla aika suurehkot mustat palkit kuvan ylä- ja alareunassa. Kuva on kohtalaisen terävä ja erittäin selkeä, kuten elokuvasarjan edellisenkin osan Blu-ray -julkaisussa, jonka arvostelin jonkin aikaa sitten. Kohinaa on tässä elokuvassa ehkä karvan enemmän havaittavissa, mutta ei missään nimessä häiritsevissä määrin ja tämä on ehkä suurimmaksi osaksi elokuvan pimeyden vuoksi. Se huomioon ottaen kohinaa on todella vähän. Kuvanlaadussa ei siis ole valittamista.

Elokuvan ääniraita on 4K UHD Blu-raylla Dolby Atmos (Dolby Digital TrueHD 7.1 yheensopiva) miksaus, jota en toistaiseksi voi kommentoida ja 1080p Blu-raylla tyypilliseen tapaan laadukas DTS-HD Master Audio 7.1 miksaus, joka kuulostaa juuri niin hyvältä kun odottaa voi modernilta (2016) elokuvan Blu-ray -julkaisulta 5.1 kotiteatterijärjelmän kautta kuunneltuna. Dialogi on kirkasta ja selkeää, joten Englantia osaava pystyy seuraamaan elokuvaa sujuvasti ilman tekstitystä. Ei valittamista ääniosastolla.

Mitä itse tekstitykseen tulee, niin se on tyypillinen korporaatiokäännös, joka pääpiirteittäin kääntää elokuvan halutulle kielelle, tässä tapauksessa Suomeksi. Se ajaa asiansa, mutta ei välttämättä käännä kaikkea sanasta sanaan, joten Englantia taitamattomalta saattaa mennä osa elokuvan huumoria ohitse. Tekstitys itsessään on korkearesoluutionen, valkoisella selkeällä suurehkolla (ehkä hieman liiankin suurella, mutta ei häritsevän suurella) fontilla, sekä hyvällä varjostuksella varustettu, josta saa hyvin selvän myös valoisissa kohtauksissa. Ei silllä, että tämä elokuva niitä paljon sisältäisi. Tekstitys ei mene mustan palkin päälle vaan on sen yläpuolella, joka tekee elokuvan seuraamisesta tekstiyksen kanssa helpompaa. Elokuva on saatavilla myös 3D-versiona 3D Blu-raylla ja tämä julkaisu ei sisällä 3D-versiota.

Extrat

Tämä julkaisu sisältää extrat vain 1080p Blu-ray -levyllä. 4K UHD Blu-ray -levy sisältää pelkän elokuvan. Extroja on oikeastaan aika suppeasti jos täysin rehellisiä ollaan, niinkun me täällä UltraHDfi:ssä ollaan. Extrat ovat teräväpiirtona ja 16:9 suhteella laajakuvana.

Ääni on normaaliin tapaan Dolby Digital 2.0 ja extrat on tekstietty kolmella eri kielellä, mutta ei Suomeksi, mikä on aikalailla normaali käytäntö mitä extroihin tulee, poikkeuksiakin toki on.

Elokuvan extrat ovat sellainen perusköyhä setti lyhyitä erittäin tuotettuja minidokumentteja.

 • Stunts And Weaponry
 • Explore The Hive
 • The Bad Ass Trinity & The Women of Resident Evil
 • Sneak Peek: Resident Evil: Vendetta

Stunts And Weaponry

Noin yhdeksän minuuttia pitkä dokumentti elokuvan stunteista ja aseista. Kommentteja mm. ohjaaja Paul W.S. Andersonilta sekä elokuvaa tähdittäviltä Milla Jovovichilta (Alice), Ali Larterilta (Claire Redfield) ja muutamilta muilta elokuvan parissa työskennelleiltä.

Explore The Hive

Lyhyt dokumentti, kesto 4 minuuttia ja 18 sekuntia, Resident Evil -elokuvasarjan ikonisesta ”Pesästä” tai The Hive Englanniksi. Kommentteja mm. ohjaajalta Paul W.S. Anderson sekä elokuvan tähdiltä Milla Jovovich ja Ali Larter.

The Bad Ass Trinity & The Women of Resident Evil

Noin kuusi ja puoli minuuttia pitkä dokumentti Resident Evil universumin naisista ja tämän elokuvan kolmesta ”Bad Aass” naisesta.

Sneak Peek: Resident Evil: Vendetta

Noin neljä ja puoli minuuttia kestävä hyvä katsaus japanilaiseen tietokonegeneroituun vuoden 2017 Resident Evil -elokuvaan Resident Evil: Vendetta. Kommentoijina mm. tuottaja Hiroyuki Kobayashi ja ohjaaja Takanori Tsujimoto.