Warcraft: The Beginning (2016) 4K Ultra HD Blu-ray -arvostelu

Tällä kertaa arvostelussa on  4K Ultra HD Blu-ray – pohjoismainen julkaisu elokuvasta Warcraft: The Beginning (4K Ultra HD + Blu-ray). Läpinäkyvyyden nimissä ilmoitan heti alkuun, että en omista 4K HDR -televisiota, vain 4K-television ilman HDR (High Dynamic Range) ominaisuutta. En myöskään omista vielä 4K Ultra HD Blu-ray -soitinta, joten tämä arvostelu kattaa vain tässä julkaisussa mukana tulleen Full HD Blu-ray osuuden.

Tekniset tiedot

Elokuva (elokuva IMDb:ssä)

 • Formaatti: 4K Ultra HD Blu-ray ja Blu-ray
 • Levyjen lukumäärä: 2
 • Kuva resoluutio: 2160p HDR10 (High Dynamic Range) ja 1080p teräväpiirto
 • Koodekki: 4 UHD Bluray: HEVC (H.265) ja Blu-ray: AVC MPEG-4
 • Kuvasuhde: 2.40:1 molemmissa
 • Ääni: 4K Ultra HD Blu-ray: Englanti Dolby Atmos, Ranska ja Latinalaisen Amerikan Espanja Dolby Digital 5.1 Blu-ray: Englanti Dolby Atmos, Espanja, Ranska, Saksa, Hindi ja Italia Dolby Digital 5.1 sekä Englanti Descriptive Audio Dolby Digital 5.1 (4K UHD -versio saattaa sisältää tämän myös, mutta en pysty sitä tällä hetkellä vahvistamaan)
 • Tekstityksen kielet: 4K Ultra HD Blu-ray: Ruotsi, Tanska, Suomi, Norja, Englanti SDH, Ranska, Latinalaisen Amerikan Espanja ja Hollanti Blu-ray: Ruotsi, Norja, Tanska, Suomi, Englanti SDH, Arabia, Hollanti, Ranska, Saksa, Hindi, Islanti, Italia, Portugali ja Espanja.
 • Päävalikko: 4K UHD BD: Kyllä Blu-ray: Kyllä
 • Chaptereiden määrä: 4K UHD BD: 20 Blu-ray: 20
 • Alue: A/B/C
 • Julkaisun vuosi: 2016
 • Studio: Legendary Entertainment, Universal Pictures
 • Painos: Pohjoismainen 4K UHD: 73619/UPK1/R0 BD: 73619/UPB1/R2

Extrat

 • Kuva resoluutio: Teräväpiirto, vaihteleva laatu
 • Kuvasuhde: Vaihteleva, kuitenkin laajakuva
 • Ääni: Englanti Dolby Digital 2.0
 • Tekstityksen kielet: Englanti, Ranska, Saksa, Italia, Espanja, Hollanti, Portugali ja Arabia

Elokuva

Kuva on siis 2.40:1 ja kuten edellisessä Resident Evil: Retribution -arvostelussa mainitsin, niin omaan makuuni tämä luo hieman liian suuret mustat palkit kuvaan tavallisessa 16.9 televisiossa, mutta tämä on normaalia. Kuten odottaa uudelta elokuvalta saattaa, niin kuva on täydellisyyttä hipova tässä julkaisussa, jopa Full HD 1080p -versiossa 4K-televisioltani katsottuna. Ei siis mitään moitittavaa. Luonnollisesti en voi arvioida elokuvan 4K Ultra HD -versiota, koska en omista laitteita sen katsomiseen, mutta uskaltaisin olettaa, että se on asianmukainen, mitä se sitten tarkoittaakaan 4K Ultra HD HDR -elokuvalle. Päivitän tätä arvostelua sitten kun saan 4K UHD -soittimen.

Tämä julkaisu sisältää Dolby Atmos -ääniraidan molemmissa tapauksissa, niin Full HD -levyllä kuin 4K Ultra HD -levylläkin. Myös tässä tapauksessa en voi arvioida Dolby Atmos äänen asianmukaisuutta, koska en omista Dolby Atmos -teatteria, mutta tavallisesta 5.1 teatterijärjestelmästä ääni kuulostaa aivan taivaallisen hyvältä. Tilaääni on hyvin miksattu ja kuulostaa luonnolliselta ja äänet tulevat juuri siitä suunnasta mistä niiden odottaakin tilanteen mukaan tulevan. Ei siis moitittavaa.

Tekstitys on selkeä ja terävä. Se ei mene mustan palkin päälle, joten elokuvaa on helppo seurata tekstiyksien kanssa. Katsetta ei siis tarvitse siirtää liikaa ylös ja alas. Tekstityksen fontti on helposti luettava ja se on korkearesoluutioinen toisin kuin esim. useissa DVD-julkaisuissa.

Tekstitys on kaikin puolin laadukas ja ihan kohtalaisen hyvin käännetty. Sanoisin, että parempaa keskitasoa mitä korporaatiokäännöksiin tulee. Itse olisin tosin jättänyt paikkojen nimet kääntämättä. Olen aikanaan pelannut vuosia Wolrd of Warcraftia, niin on tosi outoa kun esim. elokuvassakin useaan otteeseen esiintyvä Stormwind on käännetty tekstitykseen Myrskytuuli. Mielestäni nuo olisi pitänyt pitää myös teksteissä alkuperäisellä kielellä, varsinkin kun osa paikkojen nimistä on käännetty ja osa taas ei.

Extrat

Tämä 4K Ultra HD Blu-Ray -julkaisu sisältää kaksi levyä, joista toisella on vain itse elokuva 4K Ultra HD HDR -versiona ja toisella itse elokuva Full HD -versiona. Tämä jälkimmäinen levy sisältää myös elokuvan ekstrat. Toisin sanoen ekstrat eivät ole 4K UHD -resoluutiolla ainakaan tässä julkaisussa.

Deleted/Extended Scenes

Kuten nimikin kertoo tämä osasto pitää sisällään yhteensä 11 leikattua tai pidennettyä kohtausta elokuvasta. Nämä ovat seuraavat:

Durotan & Orgrim Petition For Entry, Kesto: 41s

Durotan Fights Dark Scar, Kesto: 1m 27s

Orcs Discuss Fel At The Campfire, Kesto: 1m 33s

Lothar Receives Boomstick At Ironforge, Kesto: 1m 27s

Callan & Khadgar Ride to The Lion’s Pride Inn, Kesto: 1m 4s

Lotha Briefs Officers, Quations Medivh, Kesto: 52s

King and Queen Talk on Balcony, Kesto: 1m 7s

Meeting of The Kingdoms, Kesto: 1m 4s

Lothar Mourns, Garona Comforts Him, Kesto: 2m 11s

Antonidas Aska Khadgar To Be The New Guardian, Kesto: 1m 8s

Gag Reel

Tämä on noin kolme ja puoli minuuttia kestävä kokoelma pilalle menneistä otoksista ja muista outouksista lavasteissa.

The World of Warcraft on Film

Sisältää kuusi dokumenttia Warcraftista, sen maailmasta ja matkasta peleistä valkokankaalle, sekä myös itse elokuvan tekemisestä ja sen erikoistehosteista. Henkilökohtaisesti pitäisin enemmän siitä, että tämä olisi yksi pitkä dokumentti ja siihen olisi sisällytetty “chapter selection” jonka avulla voisi navigoida tiettyyn osaan dokumenttia, mutta halutessaan olisi voinut katsoa koko homman putkeen. Nyt tällaisenaan kaukosäädintä täytyy havitella muutaman minuutin välein. Itse sisältö on ihan asiallista onneksi.

Origin Story, Kesto: 4m 54s

The World of Talent, Kesto: 5m 35s

The World of VFX, Kesto: 5m 9s

Outfitting A World, Kesto: 6m 16s

The World of Mo-cap, Kesto: 6m 50s

The World of Stunts, Kesto: 5m 6s

The Fandom of Warcraft

Pieni dokumentti Warcraft-faniudesta. Materiaalia BlizzConista ja cosplayta. Kesto: 6m 36s

Warcraft: Bonds of Brotherhood Motion Comic

Viisi osainen videokerronta Warcraft: Bonds of Brotherhood -sarjakuvasta. Kesto yhteensä vähän alle 54 minuuttia.

Warcraft: The Madame Tussauds Experience

Dokumentti Madame Tussauds Warcraft -kokemuksesta. Kesto: 7m 32s

ILM: Behind The Magic of Warcraft

Lyhyt katsaus elokuvan Industrial Light & Magic -erikoistehosteisiin. Kesto: 2m 59s

Warcraft Teaser – 2013

Noin kahden minuutin Warcraft teaser trailer vuodelta 2013