Ghost in the Shell (2017) 4K Ultra HD Blu-ray -arvostelu

Sain vihdoinkin aikaiseksi arvostella jo julkaisussa ostamani 4K Ultra HD Blu-rayn vuoden 2017 Ghost in the Shell -elokuvasta. Itse elokuvasta voi olla montaa mieltä ja minun mielipiteeni voi lukea tältä sivustolta kyseisen elokuvan arvostelusta. Tämä artikkeli kuitenkin keskittyy vain tämän julkaisun ominaisuuksiin.

Tässä julkaisussa, joka on siis vuodelta 2017 eli tulevaisuutta ajatellen alkuperäinen 4K UHD Blu-ray -julkaisu, joka sisältää elokuvan myös tavallisella Blu-raylla.

Tekniset tiedot

Elokuva (elokuva IMDb:ssä)

 • Formaatti: 4K UHD Blu-ray ja Blu-ray
 • Levyjen lukumäärä: 2
 • Kuva resoluutio: 2160p HDR10 (High Dynamic Range) ja 1080p teräväpiirto
 • Koodekki: 4K UHD Blu-ray: HEVC (H.265) Blu-ray: AVC MPEG-4 (H.264)
 • Kuvasuhde: 2.40:1 molemmissa
 • Ääni: 4K UHD Blu-ray: Englanti Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1 yhteensopiva), Englanti Audio Description, Espanja, Ranska, Italia ja Japani Dolby Digital 5.1 Blu-ray: Englanti Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1 yhteensopiva), Englanti Audio Description, Espanja, Ranska, Italia, Japani, ja Unkari Dolby Digital 5.1
 • Tekstityksen kielet: 4K UHD Blu-ray: Bahasa Malesia, Kiina (perinteinen), Tsekki, Tanska, Kreikka, Englanti, Espanja, Ranska, Heprea, Islanti, Italia Japani, Korea, Unkari, Alankomaat, Norja, Portugali, Romania, Kiina (yksinkertaistettu), Slovenia, Suomi, Ruotsi, Thai, Turkki, Ukraina ja Englanti kuulovammaisille. Blu-ray: Englanti, Tanksa, Espanja, Ranska, Italia, Japani, Unkari, Alankomaat, Norja, Suomi, Ruotsi ja Englanti kuulovammaisille.
 • Päävalikko: 4K UHD BD: Kyllä Blu-ray:Kyllä
 • Chaptereiden määrä: 4K UDH BD: 16 Blu-ray: 17
 • Alue: A/B/C
 • Julkaisun vuosi: 2017
 • Studio: Paramount Pictures, DreamWorks Pictures
 • Painos: Pohjoismainen 4K UHD: EU 147073 UV BD: EU 146426 BLB

Extrat

 • Kuva resoluutio: Teräväpiirto
 • Kuvasuhde: 16:9 laajakuva
 • Ääni: Englanti (sisältää myös muita kieliä) Dolby Digital 2.0
 • Tekstityksen kielet: Englanti (Englanti integroitu kuvaan kun puhutaan muuta kuin englantia), Hollanti ja Italia

Elokuva

Itse elokuva on tässä julkaisussa siis 4K UHD Blu-raylla ja tavallisella Blu-raylla. Aloitetaan 4K Ultra HD:sta. Ilokseni voin ilmoittaa, että minulla on tällä hetkellä 4K HDR-televisio (LG E6 OLED). Ainoa aspekti mistä en voi mielipidettäni sanoa on julkaisun Dolby Atmos -ääniraita, koska en omista vielä Dolby Atmos -äänijärjestelmää, joten kokemukseni kuvastaa Dolby TrueHD monikanavaääntä ja 5.1 kanavaista sellaista.

Elokuvan 4K Ultra HD Blu-ray versio sisältää HDR 10 staattisen metadatan, joten elokuva on kauttaaltaan hieman hämärämpi tai tummempi, kuin tavallisella Blu-raylla oleva versio. Suosittelenkin melkein katsomaan elokuvan tavalliselta Blu-raylta päivänvalossa, paitsi jos satut omistamaan erittäin kirkkaan HDR-television, kuten vaikka Sony ZD9 tai jonkun kirkkaan Samsungin. Omassa tapauksessani katsoisin mieluummin päivän valossa elokuvan tavalliselta Blu-raylta, koska LG E6 OLED -televisioni ei ole niin kauhean kirkas ja elokuvan HDR-versio pääsee oikeuksiinsa vasta täysin pimeässä huoneessa, jolloin se ei esiinny liian hämäränä ja kontrasti korostuu.

Tavallisella Blu-raylla oli havaittavissa enemmän rakeisuutta tai kohinaa verrattuna 4K Ultra HD -versioon, mutta ei häiritsevissä määrin ja yleensä ottaen film grain on minimalistinen tässä julkaisussa. Jos olet tätä sivustoa lukenut aikaisemmin, niin varmaan tiedät, että pidän puhtaasta kuvasta minimalistisella film grainilla, eli digitaalisesti kuvattuna.

Tekstitys on se tyypillinen korporaatio käännös, joka on ihan ok, enkä havainnut kirjoitusvirheitä tai sen suurempia käännösvirheitä. Teksti on valkoinen hyvällä varjostuksella ja sen näkee sokeakin lukea tai siis heikkonäköinen, sokea ei välttämättä näe.

Ääniraita on siis Dolby Atmos -miksaus, jonka Dolby Atmos -kokemuksesta en voi sanoa, koska en omista vielä Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmää, mutta tavallisesta viiden vuoden ikäisestä 5.1 -järjestelmästäni äänessä ei ole moitittavaa. Se jytisee, jos niin haluaa ja surround-äänet tulevat hyvin esiin ja sieltä mistä sopii odottaa.

Toivoisin, että Ghost in the Shell julkaistaisiin tulevaisuudessa myös levyllä, joka sisältäisi dynaamisen metadatan HDR:lle, kuten Dolby Vision tai HDR10+. Jolloin HDR näyttäisi myös vähemmän kirkkaissa HDR-televisioissa paremmalta, kuten LG:n tai muidenkin OLED-malleissa. Toki OLED-tekniikan täydellinen kontrasti auttaa hieman, varsinkin täysin pimeässä katsellessa.

Extrat

Ekstrat ovat teräväpiirtolaatuisia ja laajakuvana. Ääni on Dolby Digital 2.0. Eli se tyypillinen setti modernille Blu-ray -julkaisulle uudehkosta elokuvasta. Tekstitys on yhtä selkeä kuin itse elokuvassa, mutta se ei ole tässä julkaisussa ekstroissa Suomeksi.

 • Hard-Wired Humanity: Making Ghost in the Shell
 • Section 9: Cyber Defenders
 • Man & Machine: The Ghost Philosophy

Hard-Wired Humanity: Making Ghost in the Shell

Puolen tunnin, yllättävän hyvä dokumentti elokuvan teosta yleisesti. Haastatteluja mm. tuottajalta Avi Arad, ohjaajalta Rupert Sanders, Scarlett Johanssonilta (Majuri/Motoko Kusanagi), Pilou Asbækilta (Batou), Michael Carmen Pittiltä (Kuze) ja ”Beat” Takeshi Kitanolta (Aramaki).’

Section 9: Cyber Defenders

Vähän reilut 11 minuuttia pitkä dokumentti Section 9 -ryhmästä. Avaa aika hyvin ryhmän koostumusta tässä elokuvassa ja kuinka se eroaa esim. animen, niin elokuvan kuin sarjojen Section 9 -ryhmistä.

Man & Machine: The Ghost Philosophy

Noin kymmenen minuuttia pitkä pätkä ihmisen ja koneen yhdistyminen saattaa olla todellisuutta jossain vaiheessa.

Elokuva on siis saatavilla 4K Ultra HD Blu-raylla, 3D Blu-raylla, tavallisella Blu-raylla ja DVD:llä fyysisessä muodossa.