Elokuva-arvostelut

In Search of Darkness: Part II (2020) — arvostelu

In Search of Darkness: Part II on vuonna 2020 joukkorahoitteisesti tuotettu dokumenttielokuva 1980-luvun ikonisista kauhuelokuvista ja niiden vaikutuksista sen aikakauden elokuviin.

In Search of Darkness: Part II on vuonna 2020 joukkorahoitteisesti tuotettu dokumenttielokuva 1980-luvun ikonisista kauhuelokuvista ja niiden vaikutuksista sen aikakauden elokuviin. Näkemyksiään ja kokemuksiaan jakaa esim. sisällöntuottajien ohellla näiden elokuvien ohjaajat, tuottajat, näyttelijät ja erikoistehostehenkilöt. In Search of Darkness: Part II on David A. Weinerin ohjaama ja käsikirjoittama.

Vuosi sitten julkaistiin tämän ensimmäinen osa ja sen arvostelu löytyy myös tältä sivustolta: In Search of Darkness -arvostelu. Eli, on sanomattakin selvää, että kaikki mitä sanoin siinä arvostelussa pätee myös tähän toiseen osaan. Tuotantoarvot ovat samaa tasoa, ellei korkeammatkin.

In Search of Darkness: Part II esittelee tietenkin sarjan eri elokuvia tuolta kauhun ikimuistoiselta vuosikymmeneltä, videopelejä ja enemmän ulkomaalaisia kauhuelokuvia noin niinkun Amerikkalaisesta näkökulmasta, lähinnä italialaisia.

Tässä toisessa osassa on myös suurimmalta osalta samat kauhun kasvot kertomassa tarinaansa, mutta myös muutama uusi mm. Geretta Geretta, joka saatta olla monille tuttu elokuvasta Demons, ehkä Robocopista tunnetuin Nancy Allen ja itse Freddy Kruger eli Robert Englund. Palaavia kasvoja ovat tietenkin 1980-luvun kauhun legendat kuten John Carpenter, Tom Atkins, Doug Bradley ja Heather Langenkamp.

Yhteenveto

Kyseeessä on siis noin saman verran sitä samaa, kuin ekassakin osassa eli noin neljä ja puoli tuntia. Sillä erolla, että tällä kertaa otettiin katsaus myös 1980-luvun kauhupeleihin ja vähän uudempiinkin. Loppujen lopuksi ensimmäinen osa on hieman parempi, ehkä lähinnä sen takia, että siinä oli asiaa enemmän elokuvista jotka saattaa olla monille tutumpia. Toisaalta sitten taas tässä toisessa osassa tutustutaan elokuviin, jotka monilla saattaa olla edelleen näkemättä, allekirjoittanut mukaanlukien.

Ei voi mennä pieleen kumman vaan haluaakaan katsoa. Kauhun ystäville suosittelen molempia ihan tasavertaisesti!

In Search of Darkness: Part II on tällä hetkellä saatavilla Vimeossa suoratoistettavaksi tai ladattavaksi. Fyysistä Blu-rayta tai DVD:tä kaipaaville se juna taisi toistaiseksi mennä, sillä ne myytiin joukkorahoituksena ennakkoon lokakuussa. Samaan tapaan kuin edelliselläkin kerralla. Tällä kertaa tosin joukkorahoituksessa oli valittavissa eri tuottajan rooleja ja isolla rahalla pääsikin virallisesti dokumentin tuottajaksi ja IMDb:hen, mutta prjoektia normaalisti tukemalla sai nimen lopputeksteihin, joissa minunkin nimi nyt sitten on.

Tähtimittari

Rating: 8 out of 10.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: